Rogljički z bučnimi semeni

Porcije: 50
Skupen čas: 150 min
Čas priprave: 60 min
Čas kuhanja: 90 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 200 g gladke pirine moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
  • 150 g mletih bučnih semen
  • 50 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 150 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 1 rumenjak rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
  • -----
  • Okrasitev:
  • 200 g bele kuverture BELLA, nasekljane
  • 2 žlici bučnega olja KERNGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za testo v posodi zmešamo moko, mleta bučna semena in sladkor v prahu. Dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in ga za približno 30 minut postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko s kroženjem zraka). Iz hladilnika vzamemo polovico testa in na rahlo pomokani delovni površini oblikujemo rogljičke. Z nekaj medsebojnega presledka jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 12–15 minut, da se svetlo zapečejo. Medtem ko pečemo prvo polovico piškotov, oblikujemo rogljičke še iz druge polovice testa.

Pečene rogljičke ohlajamo 30 minut. Za okrasitev belo kuverturo stopimo nad vodno kopeljo. Vmešamo bučno olje ter v obliv pomočimo konice rogljičkov. Nato jih položimo na papir za peko in postavimo v hladilnik, da se obliv strdi.