Rabarbarin kolač z belo čokolado

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 40 min + 50 min za peko
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 100 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 200 g bele čokolade CHOCEUR
  • 150 g čajnega masla MILFINA
  • 160 g mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • 140 g pšenične gladke moke KORNGOLD
  • 1 čajna žlička pecilnega praška BELLA
  • 500 g rabarbare
  • 2 žlici kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • malo bele čokolade CHOCEUR in sladkorja v prahu DIAMANT za okrasitev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jajca penasto umešamo s sladkorjem. Čokolado in maslo stopimo ter ju skupaj z mandlji, moko in pecilnim praškom počasi umešamo v zmes jajc in sladkorja. Tako pripravljeno maso prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko.
Rabarbaro olupimo, narežemo na okoli 2 cm dolge koščke, potresemo s sladkorjem, porazdelimo po biskvitu in pečemo približno 50 minut pri 160 °C z vključenim zgornjim in spodnjim gretjem. Nato kolač razrežemo na kocke ter posujemo z grobo nastrgano čokolado in sladkorjem v prahu.