PUDIM DE LEITE z mangom

Porcije: 8
Skupen čas: 12 h
Čas priprave: 11 h
Čas kuhanja: 1 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • malo masla MILFINA
  • 275 ml vode PRIMULA
  • 250 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 400 ml mleka MILFINA
  • 80 ml bio kokosovega mleka NATUR AKTIV
  • 7 jajc OKUS PODEŽELJA (vel. M)
  • 1 mango
  • 1 žlica rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1–2 žlici belega ruma
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Podolgovat pekač s prostornino ca. 1,5 l premažemo z maslom. V ponvi zavremo vodo in sladkor ter na nizki temperaturi kuhamo tako dolgo, da mešanica zlatorumeno karamelizira. Vsebino enakomerno porazdelimo po dnu pekača in pustimo, da se ohladi. Zmešamo mleko, kokosovo mleko in jajca, prelijemo v pekač in ga postavimo v vodno kopel. Približno 1 uro pečemo pri 150 °C. Pekač vzamemo iz pečice in vodne kopeli ter pustimo, da se puding ohladi. Pekač nato postavimo v hladilnik (najbolje čez noč). Olupljen mango narežemo na kocke, ga zmešamo s sladkorjem in rumom ter pustimo približno 10 minut. Puding zvrnemo na pladenj in postrežemo s koščki manga.