Praznični vaflji s toplo pomarančno omako

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za vaflje:
  • 250 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 1 noževa konica pecilnega praška BELLA
  • 300 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 200 ml mineralne vode
  • 120 g čajnega masla MILFINA
  • 80 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo bio božičnih začimb za medenjake NATUR AKTIV
  • malo olja OSANA za peko
  • -----
  • Za pomarančno omako:
  • 3 pomaranče
  • 250 ml pomarančnega soka PURE FRUITS
  • 8 kavnih zrn GRANO DE CAFÉ
  • 2 nageljnovi žbici znamke BELLA
  • 1 cimetova palčka znamke BELLA
  • 1 žlica kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 2 žlici originalnega kanadskega javorjevega sirupa GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Vaflji:
Rumenjake ločimo od beljakov. Zmehčano maslo kremasto stepemo s kristalnim in vanilijevim sladkorjem ter soljo. Najprej previdno vmešamo rumenjake. Nato posebej zmešamo moko, začimbe za medenjake in pecilni prašek ter vse skupaj postopoma vmešamo v masleno maso z rumenjaki. Vmes večkrat dolijemo mleko. Nato dodamo mineralno vodo in znova dobro premešamo. Čisto na koncu previdno vmešamo še čvrst sneg, ki smo ga stepli iz beljakov.
Vaflje pečemo v dobro nameščenem pekaču enega za drugim, dokler ne porabimo vsega testa.

Pomarančna omaka:
Pomaranče olupimo in narežemo na tanke rezine. V loncu zmešamo pomarančni sok, kavna zrna, žbici, cimetovo palčko in sladkor ter zavremo. Ko 2/3 tekočine povreta, odstavimo s štedilnika in odstranimo kavna zrna, cimetovo palčko ter žbici. Dodamo pomarančne rezine in pustimo počivati 2−3 minute, da se okusi prepojijo. Nato v omako vmešamo javorjev sirup in še toplo postrežemo.