
Praznični vaflji s toplo pomarančno omako
- Za vaflje:
- 250 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- 1 noževa konica pecilnega praška BELLA
- 300 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 200 ml mineralne vode
- 120 g čajnega masla MILFINA
- 80 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo bio božičnih začimb za medenjake NATUR AKTIV
- malo olja OSANA za peko
- -----
- Za pomarančno omako:
- 3 pomaranče
- 250 ml pomarančnega soka PURE FRUITS
- 8 kavnih zrn GRANO DE CAFÉ
- 2 nageljnovi žbici znamke BELLA
- 1 cimetova palčka znamke BELLA
- 1 žlica kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 2 žlici originalnega kanadskega javorjevega sirupa GRANDESSA
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaVaflji:
Rumenjake ločimo od beljakov. Zmehčano maslo kremasto stepemo s kristalnim in vanilijevim sladkorjem ter soljo. Najprej previdno vmešamo rumenjake. Nato posebej zmešamo moko, začimbe za medenjake in pecilni prašek ter vse skupaj postopoma vmešamo v masleno maso z rumenjaki. Vmes večkrat dolijemo mleko. Nato dodamo mineralno vodo in znova dobro premešamo. Čisto na koncu previdno vmešamo še čvrst sneg, ki smo ga stepli iz beljakov.
Vaflje pečemo v dobro nameščenem pekaču enega za drugim, dokler ne porabimo vsega testa.
Pomarančna omaka:
Pomaranče olupimo in narežemo na tanke rezine. V loncu zmešamo pomarančni sok, kavna zrna, žbici, cimetovo palčko in sladkor ter zavremo. Ko 2/3 tekočine povreta, odstavimo s štedilnika in odstranimo kavna zrna, cimetovo palčko ter žbici. Dodamo pomarančne rezine in pustimo počivati 2−3 minute, da se okusi prepojijo. Nato v omako vmešamo javorjev sirup in še toplo postrežemo.