Praznični piškoti

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min + 2 h v hladilniku
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 200 g gladke moke KORNGOLD
  • 30 g kakava v prahu BELLA
  • 150 g masla MILFINA
  • 100 g sladkorja DIAMANT
  • ščepec soli
  • 1 rumenjak iz jajc OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici mleka MILFINA
  • malo masla MILFINA (za namastitev pekača)
  • -----
  • Za čokoladno glazuro:
  • 100 g temne čokolade CHOCEUR
  • 30 g margarine BELLASAN
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Vse sestavine za testo dobro pregnetemo, nato testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik. Ohlajeno testo tanko razvaljamo med dvema gospodinjskima folijama. Z modelčki izrežemo poljubne oblike piškotov, ki jih na namaščenem pekaču pečemo 12 minut pri 200 °C.
Za glazuro nad soparo stopimo čokolado in margarino. Ko se glazura rahlo ohladi in je še mlačna, z njo premažemo ohlajene piškote. Če želimo, lahko pripravimo tudi glazuro iz bele čokolade in z njo še dodatno okrasimo piškote.