Popečen ananas z vaniljevim sladoledom

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 ananas
  • 3 beljaki bio jajc NATUR AKTIV
  • 150 g sladkorja AGRAGOLD
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • 4 kroglice vaniljevega sladoleda GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Ananas narežemo na približno 4 cm debele kolobarje. Z žlico za sladoled izdolbemo zgornji del otrdele sredice in nekaj sadnega mesa, da nastane vdolbina za sladoled. Otrdelo sredico zavržemo, izdolbeno meso pa prihranimo za pozneje. Ananas z izdolbeno stranjo navzdol v približno 3 minutah popečemo na žaru, nato ga postavimo na hladno. Beljake čvrsto stepemo ter pri tem postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Stepamo, dokler ne nastane svetleča, zelo čvrsta masa. Vdolbine na kolobarjih ananasa napolnimo z izdolbenim ananasovim mesom in sladoledom ter prekrijemo s snegom iz beljakov. Takoj postavimo na žar, zapremo pokrov in pečemo, dokler sneg lepo ne porjavi.