
Piškoti z ingverjem in lešniki
Porcije:
20
Skupen čas:
3
h
Čas priprave:
165
min
Čas kuhanja:
15
min
Stopnja zahtevnosti:
zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 200 g moke HAPPY HARVEST
- 3 čajne žličke nastrganega ingverja
- 1/4 čajne žličke pecilnega praška BELLA
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 150 g bio masla NATUR AKTIV
- 30 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- 350 g bio medu NATUR AKTIV
- 100 g sesekljanih bio lešnikov NATUR AKTIV
- 100 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZmešamo moko, ingver, pecilni prašek in sol. Zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo, nato previdno umešamo še jajce in med. Dodamo lešnike in pripravljeno mešanico z moko. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha, jih povaljamo v rjavem sladkorju in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Z vilicami kroglice sploščimo. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora, saj bodo narasli. Piškote približno 15 minut pečemo pri 180 °C, nato jih pustimo na pekaču, da se ohladijo.