Piškoti z ingverjem in lešniki

Porcije: 20
Skupen čas: 3 h Čas priprave: 165 min Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g moke HAPPY HARVEST
  • 3 čajne žličke nastrganega ingverja
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška BELLA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 150 g bio masla NATUR AKTIV
  • 30 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 350 g bio medu NATUR AKTIV
  • 100 g sesekljanih bio lešnikov NATUR AKTIV
  • 100 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zmešamo moko, ingver, pecilni prašek in sol. Zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo, nato previdno umešamo še jajce in med. Dodamo lešnike in pripravljeno mešanico z moko. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha, jih povaljamo v rjavem sladkorju in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Z vilicami kroglice sploščimo. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora, saj bodo narasli. Piškote približno 15 minut pečemo pri 180 °C, nato jih pustimo na pekaču, da se ohladijo.