Pirini piškoti

Porcije: 50
Skupen čas: 90 min
Čas priprave: 45 min
Čas kuhanja: 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 250 g gladke pirine moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
  • 50 g polnozrnate pirine moke HAPPY HARVEST
  • 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 200 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
  • -----
  • Okrasitev:
  • 100 g bele kuverture BELLA, nasekljane
  • 50 g mlečne kuverture BELLA, nasekljane
  • različni okraski in posipi za piškote
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za testo zmešamo vse suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in za približno 30 minut postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo ter s poljubnimi modelčki izrežemo piškote. Položimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da je med njimi dovolj prostora. Piškote pečemo 12–15 minut, da postanejo zlato-rjavi, nato jih ohladimo na rešetki.

Belo in mlečno kuverturo v ločenih skledah stopimo nad vodno kopeljo. Ohlajene piškote namočimo v belo ali mlečno kuverturo in jih okrasimo s poljubnimi okraski za pecivo. Če želimo piškote porisati, v stopljeno kuverturo umešamo 1–2 kapljici vode in jo vlijemo v dresirno vrečko ali stožec, ki smo ga oblikovali iz papirja za peko.