Pirine palačinke z medom in jagodičevjem

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 25 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 50 g bio mletih lanenih semen NATUR AKTIV
  • 100 g gladke pirine moke KORNGOLD
  • 1 žlica pecilnega praška BELLA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • 150 ml bio trajnega mleka NATUR AKTIV
  • 2 žlici repičnega olja OSANA
  • 100 ml medu GRANDESSA
  • mešano jagodičevje
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Lanena semena, moko, pecilni prašek in sol temeljito zmešamo z mešalnikom. Jajčna rumenjaka ločimo od beljakov ter beljaka čvrsto stepemo. Mleko in rumenjaka umešamo v mešanico z moko in previdno primešamo še beljak. Segrejemo ponev in vanjo damo malo olja. Z zajemalko v ponvi oblikujemo 3 majhne palačinke in jih pečemo ca. 3 minute na vsaki strani. Ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase. Palačinke obilno obložimo z jagodičevjem ter prelijemo z medom.

Namig:
Namesto lanenih semen lahko uporabite sezam in odkrijete čisto nov okus!