
Pirine palačinke z medom in jagodičevjem
Porcije:
4
Skupen čas:
ca.
25
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 50 g bio mletih lanenih semen NATUR AKTIV
- 100 g gladke pirine moke KORNGOLD
- 1 žlica pecilnega praška BELLA
- sol PIRANSKE SOLINE
- 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
- 150 ml bio trajnega mleka NATUR AKTIV
- 2 žlici repičnega olja OSANA
- 100 ml medu GRANDESSA
- mešano jagodičevje
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaLanena semena, moko, pecilni prašek in sol temeljito zmešamo z mešalnikom. Jajčna rumenjaka ločimo od beljakov ter beljaka čvrsto stepemo. Mleko in rumenjaka umešamo v mešanico z moko in previdno primešamo še beljak. Segrejemo ponev in vanjo damo malo olja. Z zajemalko v ponvi oblikujemo 3 majhne palačinke in jih pečemo ca. 3 minute na vsaki strani. Ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase. Palačinke obilno obložimo z jagodičevjem ter prelijemo z medom.
Namig:
Namesto lanenih semen lahko uporabite sezam in odkrijete čisto nov okus!