PEPPARKAKOR
Švedski medenjaki

Porcije: 35
Skupen čas: 13 h
Čas priprave: 13 h
Čas kuhanja: 5 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 255 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 100 ml vode
  • 200 g masla MILFINA
  • 50 ml medu GRANDESSA
  • pol žlice mletega cimeta LE GUSTO
  • pol žlice mletega kardamoma
  • pol žlice mletega ingverja
  • pol čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 600 g gladke moke HAPPY HARVEST
  • 2 čajni žlički pecilnega praška BELLA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Sladkor in vodo zavremo. V skledo damo maslo, med, začimbe in sladkorno raztopino ter počasi mešamo, dokler se vsebina ne raztopi. Pustimo, da se zmes ohladi. Dodamo moko in pecilni prašek, ki smo ju prej zmešali v drugi posodi, zgnetemo v gladko testo in čez noč postavimo v hladilnik. Testo razvaljamo približno 2–3 mm debelo in iz njega z modelčki oblikujemo piškote. Pečemo jih 5–8 minut pri 210 °C. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo.
Pozor: tanki medenjaki pepparkakor se zelo hitro zažgejo, zato jih pozorno spremljajmo, medtem ko se pečejo!