
Pečen vaniljev sladoled na biskvitu
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti:
zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Za biskvit:
- 5 bio jajc NATUR AKTIV
- 50 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
- 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 150 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- 1 zavoj praška za vaniljev puding BELLA
- 4 velike jagode
- -----
- Za pečen vaniljev sladoled:
- 3 beljaki bio jajc NATUR AKTIV
- 60 g sladkorja v prahu DIAMANT
- 4 kepice vaniljevega sladoleda GRANDESSA
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaBiskvit: Jajca stepemo skupaj s kristalnim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in soljo. Previdno vmešamo moko in prašek za puding ter maso porazdelimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut v pečici, ki smo jo prej segreli na 160 °C. Pustimo, da se ohladi, nato biskvit razrežemo z obročkom za rezanje biskvita (s premerom približno 7 cm). Jagode narežemo na tanke rezine. Štiri biskvitna dna položimo v aluminijasto skodelico in jih obložimo z rezinami jagod.
Pečen vaniljev sladoled: Beljake skupaj s sladkorjem v prahu stepemo v zelo čvrst sneg. Na jagode položimo kepice sladoleda in jih hitro prekrijemo s snegom. Pokrito takoj spečemo na žaru pri temperaturi 220 °C (dokler sneg rahlo ne porjavi) in postrežemo.