Pečen vaniljev sladoled na biskvitu

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za biskvit:
  • 5 bio jajc NATUR AKTIV
  • 50 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 150 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 1 zavoj praška za vaniljev puding BELLA
  • 4 velike jagode
  • -----
  • Za pečen vaniljev sladoled:
  • 3 beljaki bio jajc NATUR AKTIV
  • 60 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 4 kepice vaniljevega sladoleda GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Biskvit: Jajca stepemo skupaj s kristalnim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in soljo. Previdno vmešamo moko in prašek za puding ter maso porazdelimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut v pečici, ki smo jo prej segreli na 160 °C. Pustimo, da se ohladi, nato biskvit razrežemo z obročkom za rezanje biskvita (s premerom približno 7 cm). Jagode narežemo na tanke rezine. Štiri biskvitna dna položimo v aluminijasto skodelico in jih obložimo z rezinami jagod.

Pečen vaniljev sladoled: Beljake skupaj s sladkorjem v prahu stepemo v zelo čvrst sneg. Na jagode položimo kepice sladoleda in jih hitro prekrijemo s snegom. Pokrito takoj spečemo na žaru pri temperaturi 220 °C (dokler sneg rahlo ne porjavi) in postrežemo.