Parfe v pomarančnih posodicah

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min + 3 ure za hlajenje
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 5 bio pomaranč
  • 70 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 3 rumenjaki bio jajc NATUR AKTIV
  • 125 ml sladke smetane MILFINA
  • 50 ml cointreauja (pomarančnega likerja)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za posodice iz pomarančnih lupinic 4 pomarančam odrežemo približno 2 cm debel vrhnji del. Nato jih izdolbemo ter nekaj pomarančne sredice prihranimo. S pomaranče, ki je ostala, najprej fino nastrgamo malo lupinice, nato jo ožamemo. 40 ml iztisnjenega soka, sladkor in nastrgano pomarančno lupino damo v lonec in pustimo rahlo vreti približno 3 minute, da nastane sirup.
Rumenjake stepemo z mešalnikom. Ob nenehnem mešanju postopoma dodajamo vroč pomarančni sirup in nato približno 5 minut stepamo pri najvišji hitrosti. Smetano rahlo stepemo in jo skupaj s cointreaujem previdno umešamo v maso iz rumenjakov.
Pomarančni parfe nato prelijemo v lupinice, okrasimo s pomarančno sredico in za vsaj 3 ure postavimo v zamrzovalnik.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!