Palačinke s čokoladnim moussom

Porcije: 4
Skupen čas: 160 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 120 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Čokoladni mousse:
  • 200 g bele čokolade CHOCEUR, fino nasekljane
  • 1 bio pomaranča
  • 50 ml vročega mleka MILFINA
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • Palačinke:
  • 300 ml sladke smetane MILFINA
  • 80 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 1 večje jajce OKUS PODEŽELJA
  • 1 žlica pomarančnega soka
  • 30 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • malo olja OSANA za peko
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za čokoladni mousse belo čokolado najprej stopimo nad vodno kopeljo. Pomarančno lupinico nastrgamo in jo skupaj z vročim mlekom vmešamo v čokolado. Počakamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo. Smetano čvrsto stepemo, jo previdno umešamo v čokoladno zmes in mousse za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi.

Za palačinke vse sestavine v visoki posodi gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Ponev s prevleko proti prijemanju na tanko naoljimo in palačinke na srednji temperaturi zlatorjavo zapečemo na obeh straneh (palačinke naj bodo čim tanjše).

Pomarančo olupimo in jo narežemo na tanke rezine. Ohlajene palačinke premažemo s čokoladnim moussom, jih dvakrat prepognemo in okrasimo z rezinami pomaranče. Po želji po njih nastrgamo še malo bele čokolade.