Marelični cmoki

Porcije: 4
Skupen čas: 1 h
Čas priprave: 25 min
Čas kuhanja: Kuhanje in počivanje: 35 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 1 jušna žlica masla, ogretega na sobno temperaturo
  • 1 jajce
  • 250 g puste skute MILFINA
  • 170 g ostre pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 8 marelic
  • sol
  • -----
  • Zabela:
  • 50 g surovega masla
  • 100 g krušnih drobtin HAPPY HARVEST
  • 50 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • -----
  • malo sladkorja v prahu za posip
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Maslo penasto umešamo ter dodamo jajce, skuto, moko in ščep soli. Mešamo tako dolgo, da nastane kompaktna masa. Če je testo premehko, mu primesimo še malo moke. Testo pokrijemo in za 20 minut postavimo počivat v hladilnik.
  2. Iz testa oblikujemo 8 enako velikih krogel in jih na pomokanem pultu sploščimo. Na vsak kolobar testa položimo po eno marelico, testo pa dobro zatisnemo in oblikujemo okrogel cmok.
  3. Cmoke približno 15 minut počasi kuhamo v velikem loncu z rahlo osoljeno vodo.
  4. Medtem v ponvi raztalimo maslo in na njem svetlo popražimo drobtine. Na koncu primešamo sladkor.
  5. Kuhane cmoke s penovko previdno poberemo iz vode in jih odcedimo ter povaljamo v praženih drobtinah. Po želji jih posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

SLASTNO
Nekateri pri pripravi cmokov uporabijo kuhan krompir in celo skuto. 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!