Mangova panakota s čokoladnimi trakci

Porcije: 4
Skupen čas: 3 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za mangov pire:
  • 2 zrela manga
  • sok polovice pomaranče
  • 1 žlica kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • -----
  • Za panakoto:
  • 1 zavoj želatine v prahu BELLA (30 g)
  • 1 vaniljev strok (če ga nimamo, lahko uporabimo tudi vaniljev ekstrakt ali vanilijev sladkor)
  • 500 ml sladke smetane MILFINA
  • 40 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • -----
  • Za čokoladne trakce:
  • 110 g čajnega masla MILFINA
  • 110 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 110 g beljaka bio jajc NATUR AKTIV
  • 120 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 1 žlica kakava v prahu BELLA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Mangov pire: Oba manga olupimo in narežemo na koščke. Dodamo sok pomaranče in sladkor ter pretlačimo.

Panakota: Vaniljev strok razpolovimo po dolžini in postrgamo sredico. V loncu na hitro zavremo sladko smetano, vaniljevo sredico in sladkor ter pustimo, da rahlo vre 10 do 12 minut. Odstavimo, precedimo in pustimo, da se ohladi. Želatino v prahu počasi dodajamo v ohlajeno maso s sladko smetano in pri tem stalno mešamo, dokler se ne raztopi. Nato primešamo približno polovico mangovega pireja. V pladenj za peko mafinov postavimo kozarčke, tako da stojijo pod kotom 45°. Vanje previdno vlijemo panakotino maso in postavimo v hladilnik za dve uri, da se strdi. Preden postrežemo, kozarčke napolnimo s preostankom mangovega pireja.

Čokoladni trakci: Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo in sladkor penasto vmešamo. Dodamo jajčni beljak sobne temperature ter primešamo še moko in kakav, da nastane gladka masa. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj namažemo maso v obliki trakcev. Pazimo, da nimajo lukenj in niso debelejši od 2 mm, poleg tega pa jih ne smemo namazati preblizu skupaj, da se ne bi med peko sprijeli. Pečemo 4 do 6 minut oziroma dokler trakci niso zlato rjave barve, saj bodo še porjaveli.

Mangovo panakoto okrasimo s čokoladnimi trakci in postrežemo. Pa dober tek!