Mandljevi piškoti z marmelado

Porcije: 1
Skupen čas: ca. 70 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za 60 piškotov:
  • 200 g ohlajenega čajnega masla MILFINA
  • 300 g pšenične moke KORNGOLD
  • 80 g mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • 2 rumenjaka bio jajc NATUR AKTIV
  • 100 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • sladkor v prahu AGRAGOLD
  • ribezova marmelada
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Maslo narežemo na večje kocke. Vse sestavine razen sladkorja v prahu in marmelade zamesimo v testo, ki ga na pomokani delovni površini oblikujemo v debel svaljek. Narežemo ga na tanke kolobarčke, iz katerih oblikujemo kroglice. Zložimo jih v pekač, narahlo sploščimo, v sredini vsakega piškota pa naredimo vdolbinico. Pečemo jih v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko so piškoti lepe zlato rjave barve, jih vzamemo iz pečice, vdolbinice pa nadevamo z ribezovo marmelado. Ohlajene piškote potresemo s sladkorjem v prahu.