Linške oči

Porcije: 50
Skupen čas: 80 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 320 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
  • 100 g sladkorja AGRAGOLD
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 200 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
  • -----
  • Okrasitev:
  • sladkor v prahu AGRAGOLD za posip
  • 100 g jagodnega sadnega namaza GOURMET
  • 100 g mareličnega sadnega namaza GOURMET
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 170 °C (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine. Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlatorjavo zapečejo.

Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.

Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.