Limonina pita z mandljevo kremo po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 70 g piškotov
  • 30 g mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • 5 jušnih žlic rastlinskega masla
  • -----
  • Limonina krema:
  • 170 g mandljeve kreme My Love My Life
  • 1/2 skodelice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 200 g bio tofuja NATUR AKTIV
  • 1/4 skodelice svežega limoninega soka
  • 1 čajna žlička bio naribane limonine lupinice
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec vanilije
  • 2 jušni žlici koruznega škroba ali navadne moke
  • 1/8 čajne žličke kurkume
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava testa:
Za pito boste potrebovali majhen pekač premera 22–24 cm. Pečico segrejte na 175 ⁰C. Piškote razdrobite v mešalniku in dodajte toliko masla, da se testo sprime. Nato testo porazdelite po pekaču za pito. Pecite v segreti pečici 10 minut.

Priprava kreme:
Vse sestavine zmešajte v mešalniku do gladkega in vlijte v pekač s testom. Pecite v segreti pečici od 25 do 35 minut. Ohladite (vsaj tri ure), preden pito postrežete.

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.