Lahka jabolčna in bananina torta po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 8
Skupen čas: 90 min
Čas priprave: 85 min
Čas kuhanja: 5 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 150 g veganskih piškotov, mletih
  • 70 g stopljenega kokosovega masla
  • -----
  • Jabolčni nadev:
  • 2 srednje veliki (na večje luknje naribani) jabolki NATUR AKTIV
  • 2 srednje veliki (na večje luknje naribani) banani NATUR AKTIV
  • poljubna količina limoninega soka
  • 50 g mletih, v pečici praženih mandljev NATUR AKTIV
  • 100 g veganskih piškotov, mletih
  • -----
  • Za vanilijevo kremo:
  • 1 vaniljev puding BELLA
  • 500 ml sojinega napitka NATUR AKTIV
  • 6 jušnih žlic bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • -----
  • Dekoracija: Sojina ali kokosova rastlinska smetana
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava za testo:
piškote zmeljite v mešalniku in dodajte stopljeno maslo. Premešajte, da nastane testo in ga oblikujte v pekač za torto, dimenzij 22 cm. Pecite 5 minut, na 200⁰ C.
.
Priprava za nadev z jabolki:
jabolka in banane naribajte, dodajte limonin sok, nato pa vmešajte mandlje in mlete veganske piškote. Maso zmešajte in jo nadevajte na testo in torto položite v hladilnik. 
.
Priprava za vanilijevo kremo:
puding pripravite po navodilih, nato ga vlijte na vrh torte in položite v skrinjo za pol ure, da se plast strdi. 
Dekoracija: vrh torte dekorirajte s stepeno sojino ali kokosovo rastlinsko smetano. 

Dekoracija: Sojina ali kokosova rastlinska smetana

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.