
Lahka jabolčna in bananina torta po receptu Barbarella Green Chef
Porcije:
8
Skupen čas:
90
min
Čas priprave:
85
min
Čas kuhanja:
5
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za testo:
- 150 g veganskih piškotov, mletih
- 70 g stopljenega kokosovega masla
- -----
- Jabolčni nadev:
- 2 srednje veliki (na večje luknje naribani) jabolki NATUR AKTIV
- 2 srednje veliki (na večje luknje naribani) banani NATUR AKTIV
- poljubna količina limoninega soka
- 50 g mletih, v pečici praženih mandljev NATUR AKTIV
- 100 g veganskih piškotov, mletih
- -----
- Za vanilijevo kremo:
- 1 vaniljev puding BELLA
- 500 ml sojinega napitka NATUR AKTIV
- 6 jušnih žlic bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
- -----
- Dekoracija: Sojina ali kokosova rastlinska smetana
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPriprava za testo:
piškote zmeljite v mešalniku in dodajte stopljeno maslo. Premešajte, da nastane testo in ga oblikujte v pekač za torto, dimenzij 22 cm. Pecite 5 minut, na 200⁰ C.
.
Priprava za nadev z jabolki:
jabolka in banane naribajte, dodajte limonin sok, nato pa vmešajte mandlje in mlete veganske piškote. Maso zmešajte in jo nadevajte na testo in torto položite v hladilnik.
.
Priprava za vanilijevo kremo:
puding pripravite po navodilih, nato ga vlijte na vrh torte in položite v skrinjo za pol ure, da se plast strdi.
Dekoracija: vrh torte dekorirajte s stepeno sojino ali kokosovo rastlinsko smetano.
Dekoracija: Sojina ali kokosova rastlinska smetana
Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.