Krofi iz pečice

Porcije: 12
Skupen čas: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 ml bio ovsenega/riževega napitka NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička kisa LOMEE
  • 3/4 skodelice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 1/3 skodelice utekočinjenega bio kokosovega olja NATUR AKTIV
  • 170 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 1/3 skodelice kakava v prahu BELLA
  • 3/4 čajne žličke jedilne sode bikarbone SOLVAY
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška BELLA
  • ščepec tradicionalne morske soli PIRANSKE SOLINE
  • Za čokoladno glazuro:
  • 70 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
  • 3 jušne žlice bio kokosovega olja NATUR AKTIV
  • nekaj kapljic pomarančne esence
  • Za posip (po želji):
  • mandlji HAPPY HARVEST

Priprava:

Priprava

Pečico segrejete na 175 ºC. Modelčke za krofke premažite z oljem. V eni posodi zmešajte ovseni ali rižev napitek in kis ter počakajte, da se speni. Nato dodajte kokosov sladkor, utekočinjeno kokosovo olje in še enkrat premešajte. V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine. Nato mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in rahlo premešajte, da se vse prepoji. Modelčke za krofe nadevajte z maso in krofke pecite 18-20 minut. Nato počakajte, da se ohladijo in jih previdno odstranite iz modela.

Čokolado za kuhanje in peko raztopite na vodni kopeli. Nato dodajte 3 jušne žlice kokosovega olja, nekaj kapljic pomarančne esence ter vse skupaj zmešajte. Ohlajene krofe pomakajte v čokoladno glazuro, jih malo odcedite in postavite na mrežo ter dekorirajte z nasekljanimi mandlji.