
Krof v kozarcu s hrustljavim bananinim čipsom
Porcije:
4
Skupen čas:
50
min
Čas priprave:
10
min
Čas kuhanja:
40
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- pol banane
- 2 krofa OKUS TRADICIJE
- 150 ml sladke smetane MILFINA
- 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 2 žlici sladkorja AGRAGOLD
- 2 bio jajci NATUR AKTIV
- 50 g bio bananinega čipsa NATUR AKTIV
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOlupljeno polovico banane narežemo na kolobarje, krofa pa na približno 2 cm velike kocke. Krofa in banano nežno zmešamo ter razdelimo v 4 kozarce. Zmešamo smetano, mleko, sladkor in jajci ter prelijemo preko krofov. Kozarec postavimo v vodno kopel, ki smo jo pripravili v pekaču, in sladico približno 30–40 minut v vodni kopeli indirektno pečemo na pokritem žaru. Ko je pečena, jo okrasimo z bananinim čipsom.