Krof v kozarcu s hrustljavim bananinim čipsom

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min Čas priprave: 10 min Čas kuhanja: 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • pol banane
  • 2 krofa OKUS TRADICIJE
  • 150 ml sladke smetane MILFINA
  • 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 2 žlici sladkorja AGRAGOLD
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 50 g bio bananinega čipsa NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Olupljeno polovico banane narežemo na kolobarje, krofa pa na približno 2 cm velike kocke. Krofa in banano nežno zmešamo ter razdelimo v 4 kozarce. Zmešamo smetano, mleko, sladkor in jajci ter prelijemo preko krofov. Kozarec postavimo v vodno kopel, ki smo jo pripravili v pekaču, in sladico približno 30–40 minut v vodni kopeli indirektno pečemo na pokritem žaru. Ko je pečena, jo okrasimo z bananinim čipsom.