Kavni rjavčki s karamelnim prelivom

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Kavni rjavčki:
  • 100 g temne čokolade CHOCEUR, nasekljane
  • 75 g masla MILFINA
  • 150 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 2 jajci OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici instant kave Gold znamke AMAROY (npr. sorta Mild)
  • 100 ml vroče vode
  • 60 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 2 žlici kakava v prahu BELLA
  • 100 g soljenih arašidov SNACK FUN
  • -----
  • Karamelni preliv:
  • 120 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 50 g masla MILFINA
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Okrasitev:
  • 4 kepice sladoleda Sensation znamke GOURMET (npr. z okusom torte esterhazy)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C (izberemo peko na vroč zrak). Manjši pekač, velik približno 20 x 25 cm, obložimo s papirjem za peko.

Čokolado in maslo skupaj stopimo nad vodno kopeljo, nato zmes odstavimo s štedilnika. V zmes dobro umešamo sladkor in jajci. Instant kavo raztopimo v vroči vodi. Moko in kakav zmešamo v drugi posodi, nato ju po žlicah izmenično s kavo med mešanjem dodajamo čokoladni masi.

Maso vlijemo v pripravljen pekač in posujemo z arašidi. Biskvit pečemo približno 40 minut, nato ga pustimo, da se malo ohladi.

Medtem pripravimo karamelni preliv. Sladkor v ponvi s svetlim dnom in prevleko proti prijemanju na srednji temperaturi topimo 10–15 minut, da nastane svetla karamela. Hitro vmešamo maslo in ponev odstavimo s štedilnika. V presledkih počasi dolivamo sladko smetano in jo temeljito vmešamo z metlico za sneg. Po okusu dodamo še ščepec soli.

Biskvit razrežemo ter ga še mlačnega postrežemo s sladoledom in karamelnim prelivom.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!