Jagodni drobljenec z žara

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 15 min Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 50 g čajnega masla MILFINA
  • 2 žlici mletih lešnikov HAPPY HARVEST
  • 2 žlici ovsenih kosmičev KNUSPERONE
  • 60 g moke KORNGOLD
  • 50 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • 400 g jagod
  • 20 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

40 g masla razpustimo in zmešamo z lešniki, ovsenimi kosmiči, moko, rjavim sladkorjem in soljo. Maso gnetemo in drobimo s konicami prstov, da postane podobna drobtinam. Če so jagode velike, jih narežemo na četrtine, sicer jih razpolovimo. Pred tem odstranimo tudi peclje. Pekač za narastke namastimo s preostalim maslom in vanj damo jagode. Najprej jih posujemo s kristalnim sladkorjem, nato pa še s pripravljenim drobljencem. Na pokritem žaru pečemo približno 15 minut pri 180 °C.

Popestrimo ga lahko tudi z vaniljevim sladoledom.