Jagodna sladica v kozarčku po receptu Vibrant Plate

Porcije: 5
Skupen čas: 22 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 2 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 130 g maslenih piškotov FINEST BAKERY
  • 50 g masla
  • 350 g jagod SWEET VALLEY
  • 2 žlici sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 1 lonček sladke smetane MILFINA
  • 250 g sira mascarpone MILFINA
  • 50 g sladkorja NATUR AKTIV
  • 1 vanilijev sladkor BELLA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

 

  1. Piškote zmeljemo v drobtine. Maslo stopimo in ga dodamo zdrobljenim piškotom. Vse skupaj dobro premešamo. Piškotne drobtine nadevamo na dno kozarčkov in jih pritisnemo na dno. Po želji prihranimo ščepec piškotnih drobtin za okrasitev.
  2. 150 gramov jagod očistimo, narežemo in skupaj s sladkorjem v prahu s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire. Polovico jagodnega pireja nadevamo v kozarčke na vrh piškotnega dna.
  3. Preostale jagode razpolovimo, 3 jagode prihranimo za okrasitev. Jagodne polovičke razporedimo okrog kozarčkov in jih nežno potisnemo ob steno.
  4. Pripravimo še kremo: sladko smetano stepemo, nato jo zmešamo z mascarpone sirom, sladkorjem in vanilin sladkorjem. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko brez nastavka in jo nabrizgamo v kozarčke. Vrh z žlico lepo pogladimo.
  5. Na vrh kreme nadevamo preostali jagodni pire, ter okrasimo z jagodno polovičko. Po vrh posujemo še piškotne drobtine.
  6. Jagodne kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se krema učvrsti in okusi prepojijo. Postrežemo ohlajeno.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate