
Jabolčna pita v kozarcu po receptu Barbarella Green Chef
- Za malinovo glazuro:
- 1 1/2 skodelice malin
- 2 jušni žlici bio agavinega sirupa NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička praška za vanilijev puding BELLA
- 1 čajna žlička vode
- -----
- Za jabolčni nadev:
- 1 žlica margarine BELLASAN
- 2 srednje veliki bio jabolki NATUR AKTIV
- 1/3 skodelice bio kokosovega olja NATUR AKTIV
- 100 ml bio riževega napitka NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička praška za vanilijev puding BELLA
- 1 bio limona NATUR AKTIV
- ščepec mletega cimeta LE GUSTO
- -----
- Za bananov nadev:
- 1 srednje velika bio banana NATUR AKTIV
- 4 jušne žlice arašidovega masla
- -----
- Ostalo:
- piškoti
- rastlinska smetana za stepanje
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPriprava malinove glazure:
Maline pokuhajte z agavovim sirupom. Koruzni škrob zmešajte z vodo, nato ga dodajte v maline in pokuhajte, da se zgosti. Nadevajte v steklena kozarčka in ohladite v zamrzovalniku ali hladilniku.
Priprava jabolčnega nadeva:
Na margarini pokuhajte jabolka, dodajte kokosov sladkor, cimet in rižev napitek, kuhajte približno 5 minut. Puding ali koruzni škrob zmešajte z malo vode, nato pa vmešajte v jabolka in kuhajte še minuto, da se lepo zgosti. Dodajte še malo limoninega soka in stresite na malinovo glazuro ter ohladite.
Priprava bananovega nadeva:
V mešalniku do gladkega zmešajte banane in arašidovo maslo. Nadev naložite na jabolčno plast.
Piškote zmeljite v mešalniku, stepite smetano in lonček okrasite ter posujte s cimetom.
Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.