Jabolčna pita v kozarcu po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 2
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za malinovo glazuro:
  • 1 1/2 skodelice malin
  • 2 jušni žlici bio agavinega sirupa NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička praška za vanilijev puding BELLA
  • 1 čajna žlička vode
  • -----
  • Za jabolčni nadev:
  • 1 žlica margarine BELLASAN
  • 2 srednje veliki bio jabolki NATUR AKTIV
  • 1/3 skodelice bio kokosovega olja NATUR AKTIV
  • 100 ml bio riževega napitka NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička praška za vanilijev puding BELLA
  • 1 bio limona NATUR AKTIV
  • ščepec mletega cimeta LE GUSTO
  • -----
  • Za bananov nadev:
  • 1 srednje velika bio banana NATUR AKTIV
  • 4 jušne žlice arašidovega masla
  • -----
  • Ostalo:
  • piškoti
  • rastlinska smetana za stepanje
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava malinove glazure:
Maline pokuhajte z agavovim sirupom. Koruzni škrob zmešajte z vodo, nato ga dodajte v maline in pokuhajte, da se zgosti. Nadevajte v steklena kozarčka in ohladite v zamrzovalniku ali hladilniku.

Priprava jabolčnega nadeva:
Na margarini pokuhajte jabolka, dodajte kokosov sladkor, cimet in rižev napitek, kuhajte približno 5 minut. Puding ali koruzni škrob zmešajte z malo vode, nato pa vmešajte v jabolka in kuhajte še minuto, da se lepo zgosti. Dodajte še malo limoninega soka in stresite na malinovo glazuro ter ohladite.

Priprava bananovega nadeva:
V mešalniku do gladkega zmešajte banane in arašidovo maslo. Nadev naložite na jabolčno plast.

Piškote zmeljite v mešalniku, stepite smetano in lonček okrasite ter posujte s cimetom.

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.