
Grški jogurt s pečenimi medenimi oreščki
Porcije:
4
Skupen čas:
60
min
Čas priprave:
15
min
Čas kuhanja:
45
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Medeni oreščki:
- 200 g različnih vrst oreščkov in semen (npr. orehov, sončničnih semen in sezama)
- 50 g medu GRANDESSA
- 1 žlica olja nevtralnega okusa
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- -----
- 500 g grškega jogurta LYTTOS
- še približno 50 g medu GRANDESSA
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko na vroč zrak).
Oreščke, semena, med, olje in sol dobro premešamo in enakomerno porazdelimo po površini pekača, obloženega s papirjem za peko.
Pekač za približno 15 minut položimo na srednje vodilo v pečici. Oreščke med peko enkrat ali dvakrat obrnemo, pečene nato na pekaču ohlajamo približno 30 minut.
Jogurt razdelimo v 4 skodelice in ga posujemo z medenimi oreščki. Na koncu oreščke prelijemo še s preostalim medom.