Grški jogurt s pečenimi medenimi oreščki

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Medeni oreščki:
  • 200 g različnih vrst oreščkov in semen (npr. orehov, sončničnih semen in sezama)
  • 50 g medu GRANDESSA
  • 1 žlica olja nevtralnega okusa
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • 500 g grškega jogurta LYTTOS
  • še približno 50 g medu GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko na vroč zrak).

Oreščke, semena, med, olje in sol dobro premešamo in enakomerno porazdelimo po površini pekača, obloženega s papirjem za peko.

Pekač za približno 15 minut položimo na srednje vodilo v pečici. Oreščke med peko enkrat ali dvakrat obrnemo, pečene nato na pekaču ohlajamo približno 30 minut.

Jogurt razdelimo v 4 skodelice in ga posujemo z medenimi oreščki. Na koncu oreščke prelijemo še s preostalim medom.