Gratiniran kruh z grozdnim čatnijem

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 35 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Grozdni čatni:
  • 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 100 ml kisa LOMEE
  • 2 rdeči čebuli, narezani na kolobarje
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • 300 g rdečega grozdja brez pečk, razpolovljenega
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Kruh:
  • 8 rezin kruha
  • 2 žlici bio masla NATUR AKTIV
  • 300 g bio maslenega sira NATUR AKTIV
  • poper LE GUSTO
  • pol šopka timijana, osmukanega

Priprava:

Priprava

Za pripravo čatnija zavremo sladkor in kis, dodamo čebulne kolobarje in lovorjeva lista ter vse skupaj kuhamo 10 minut. V posodo stresemo še grozdje, dobro premešamo in na nizki temperaturi kuhamo še 20 minut, nato odstavimo. Ko se čatni ohladi, ga po okusu solimo.

Pečico segrejemo na 170 °C (izberemo peko na vroč zrak). Rezine kruha namažemo z maslom in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo jih 10 minut, da se lepo popečejo. Pekač vzamemo iz pečice. Kruh obložimo z rezinami sira, začinimo s poprom in timijanom ter ga še za 10 minut vrnemo v pečico. Gratinirane kruhke postrežemo z grozdnim čatnijem.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!