Francoske palačinke

Porcije: 11
Čas priprave: ca. 25 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 125 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 300 ml mleka MILFINA
  • 50 g masla MILFINA (stopljenega)
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • malo masla MILFINA za peko
  • -----
  • Za nadev:
  • pol rdeče paprike
  • 4 žlice smetane crème fraîche MILFINA
  • 1 žlica svežega drobnjaka
  • 100 g kuhane šunke AVE
  • 100 g sira brie znamke ROI DE TREFLE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava:

Priprava

Palačinke: Moko, jajci, mleko in stopljeno maslo zmešamo v gladko maso. Z zajemalko jo enakomerno vlijemo v ponev z vročim maslom, da na tanko prekrijemo dno. Palačinko med peko obrnemo, da se na obeh straneh zlato rjavo zapeče. Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 10−12 palačink.

Nadev: Smetani crème fraîche dodamo drobnjak, na kocke narezano papriko, sol in poper, premešamo ter namažemo na še tople palačinke. Šunko in sir narežemo na tanke trakce, jih potresemo po nadevu in palačinke zložimo v trikotnike.