Fini čokoladni hlebčki

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min + 2 h v hladilniku
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 500 g gladke moke KORNGOLD
  • 375 g masla MILFINA
  • 200 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 3 rumenjake iz jajc OKUS PODEŽELJA
  • 45 g kakava v prahu BELLA
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • malo cimeta LE GUSTO
  • -----
  • Za nadev in dekoracijo:
  • 150 g jedilne čokolade BELLA
  • 50 g sladke smetane MILFINA
  • 1 jedilna žlica kuhane kave
  • orehi, lešniki in mandlji HAPPY HARVEST (za dekoracijo)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo, ki ga za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik. Iz ohlajenega testa oblikujemo manjše hlebčke, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Na sredino hlebčka z ročajem kuhalnice ali prstom naredimo majhno vdolbinico za nadev. Piškote pečemo 12 minut pri 180 °C.
Za nadev najprej zavremo sladko smetano in kavo, nato dodamo nalomljeno čokolado in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. Ohlajeno čokoladno maso damo v vrečko za okraševanje sladic z zvezdastim nastavkom in jo nabrizgamo v vdolbinice ohlajenih hlebčkov. Vsakega okrasimo še z oreščkom.