Čokoladni mafini

Porcije: 36
Skupen čas: 90 min Čas priprave: 60 min Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za maso:
  • 150 g temne čokolade s 65 % kakava CHOCEUR Noir
  • 100 g mlečne čokolade RIQUET
  • 100 g bele čokolade CHOCEUR
  • 60 g kakava v prahu BELLA
  • 320 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 100 g finega kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 350 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 100 ml rastlinskega olja OSANA
  • pol zavojčka pecilnega praška BELLA
  • 3 bio jajca proste reje OKUS PODEŽELJA
  • 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja BELLA
  • Za kremo:
  • 250 g sladke smetane MILFINA
  • 250 g polnomastne skute MILFINA
  • 3 jedilne žlice sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • malo različnega jagodičevja

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C.

Masa: Temno čokolado nalomimo na velike kose in stopimo v vodni kopeli. Medtem mlečno in belo čokolado na grobo sesekljamo. Jajca penasto razžvrkljamo, dodamo mleko in olje ter zmes dobro premešamo. Posebej zmešamo vaniljev sladkor, moko, kakav v prahu, sladkor in pecilni prašek ter sestavine dodamo masi z jajci. Nato dodamo stopljeno temno čokolado ter na koščke sesekljano belo in mlečno čokolado. Z zmesjo napolnimo modelčke za mafine in pečemo ca. 25–30 minut. Z zobotrebcem preverimo, ali so mafini pečeni, in pustimo, da se ohladijo.

Krema: Sladko smetano in sladkor v prahu penasto umešamo. V drugi posodi kremasto zmešamo skuto in ji primešamo sladko smetano.

S kremo napolnimo vrečko za okraševanje in okrasimo ohlajene mafine. Kremi poljubno dodamo jagodičevje.