Čokoladni kolački s tekočo sredico

Porcije: 4
Skupen čas: 230 min
Čas priprave: 215 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 90 g temne čokolade CHOCEUR
  • 100 g masla MILFINA
  • 80 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 2 rumenjaka bio jajc NATUR AKTIV
  • 80 g moke HAPPY HARVEST
  • malo olja OSANA
  • malo sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo z ročnim mešalnikom. Najprej postopoma umešamo jajca in rumenjaka, nato stopljeno čokolado, na koncu pa postopoma še moko. Manjše posodice za narastke naoljimo in napolnimo z maso. Postavimo jih v zamrzovalnik in pustimo, da masa v celoti zamrzne, nato jih postavimo na pekač in pečemo pri 180 °C približno 15 minut. Kolačke potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še tople.