Čokoladni kolač

Porcije: 10
Čas priprave: ca. 60 min + 2 uri za hlajenje
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za čokoladni biskvit:
  • 200 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
  • 200 g bio masla NATUR AKTIV
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 125 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 70 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • pekač premera 26 cm
  • -----
  • Za čokoladno kremo:
  • 350 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
  • 250 g sladke smetane OMIRA
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 50 g bio masla NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Biskvit: Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Pečico z vključenim zgornjim in spodnjim gretjem segrejemo na približno 200 °C (180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). V vodni kopeli najprej previdno stopimo čokolado, nato počasi dodajamo še na kocke narezano maslo, da se tudi to povsem stopi. Stopljeno čokolado in maslo odstavimo s štedilnika in počakamo, da se zmes nekoliko ohladi. Medtem v drugi posodi penasto vmešamo jajca, sladkor in sol. Nato previdno vmešamo še moko in prilijemo mlačno zmes masla in čokolade. Vse skupaj zmešamo v gladko maso. Nadevamo jo v pekač in pečemo približno 20 minut.
Čokoladna krema: Čokolado fino sesekljamo in stopimo v vodni kopeli. Med topljenjem jo večkrat premešamo. V drugi posodi na hitro zavremo sladko smetano in med. 1/3 smetane z medom počasi prelijemo čez stopljeno čokolado in dobro premešamo, da zmes postane gladka in svetleča. Postopek še dvakrat ponovimo, dokler ne vmešamo vse smetane z medom. Ko se pripravljena masa ohladi na približno 35–40 °C, vanjo s paličnim mešalnikom vmešamo na kocke narezano maslo. Pripravljeno čokoladno kremo takoj prelijemo po ohlajenem čokoladnem biskvitu, nato pa kolač za približno 2 uri postavimo v hladilnik.