Čokoladni grižljaji

Porcije: 1
Skupen čas: ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za 40 kosov:
  • Za testo:
  • 200 g čajnega masla MILFINA (sobne temperature in narezanega na kocke)
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • pol čajne žličke vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 300 g pšenične moke KORNGOLD
  • 30 g kakava BELLA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za glazuro:
  • 150 ml čokoladne glazure
  • pisane mrvice za dekoracijo
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Z navadnim ali paličnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Dodamo jajce in še enkrat premešamo. V drugi posodi zmešamo moko, sol in kakav, nato pa vse skupaj umešamo v testo. Dobro ga pregnetemo in razdelimo na 4 dele, ki jih zavijemo v prozorno folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku najmanj 40 minut.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo 3 mm debelo in iz njega izrežemo majhne pravokotnike. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 15 minut. Nato previdno stopimo čokoladno glazuro. Ohlajene pravokotnike vanjo pomočimo do polovice in jih potresemo z mrvicami.