Čokoladna torta brez pečenja

Porcije: 0
Skupen čas: 9 h Čas priprave: 1 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za tortno dno:
  • 200 g maslenih keksov FINEST BAKERY
  • 120 g razpuščenega masla MILFINA
  • -----
  • Za kremo:
  • 280 g bio indijskih oreščkov NATUR AKTIV
  • 210 g mehkih suhih dateljnov HAPPY HARVEST
  • 375 ml vode
  • 1–2 žlici bio kokosovega olja NATUR AKTIV (sobne temperature, da je tekoče)
  • 35 g kakava v prahu BELLA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za premaz:
  • 35 g mehkih suhih dateljnov HAPPY HARVEST
  • 125 ml vode
  • 25 g kakava v prahu BELLA
  • 3 žlice bio kokosovega olja NATUR AKTIV (sobne temperature, da je tekoče)
  • -----
  • Za dekoracijo:
  • 2–3 žlice malin
  • 3 žlice lešnikovega krokanta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Indijske oreščke vsaj 4 ure namakamo v vodi in nato dobro odcedimo. Za tortno dno fino nadrobimo kekse, jih prelijemo z maslom in temeljito zmešamo. Pekač za torto s snemljivim robom na dnu obložimo s papirjem za peko. Maso damo v pekač in jo s spodnjo stranjo žlice ob robovih oblikujemo tako, da dobimo 1–2 cm visok rob; maso na dnu čvrsto potlačimo. Za približno 10 minut postavimo v hladilnik. Vse sestavine za kremo pretlačimo v mešalniku, jih porazdelimo po pekaču in za približno 2–3 minute postavimo nazaj v hladilnik. Za premaz v mešalniku sesekljamo dateljne, nato še vse ostale sestavine. Pekač vzamemo iz hladilnika in premaz porazdelimo po kremi. Torto za približno 4 ure postavimo v zamrzovalnik. Okrasimo jo z lešnikovim krokantom in malinami.