Čokoladna rulada z domačim orehovim sladoledom

Porcije: 4
Čas priprave: 3 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za biskvit:
  • 4 jajca OKUS PODEŽELJA
  • 3 žlice vroče vode
  • 125 g sladkorja DIAMANT
  • 1 vanilijev sladkor BELLA
  • 125 g gladke moke KORNGOLD
  • 1 čajna žlička pecilnega praška BELLA
  • 20 g kakava v prahu BELLA
  • 50 g masla MILFINA
  • papir za peko FOLIO
  • alufolija FOLIO
  • -----
  • Za kremo:
  • 400 ml sladke smetane MILFINA
  • 250 g temne čokolade CHOCEUR
  • 2 žlici sladkorja DIAMANT
  • 6 žlic vode
  • 6 žlic višnjevega likerja
  • 75 g zmehčanega masla MILFINA
  • fino naribana lupina pol bio pomaranče
  • -----
  • Za orehov sladoled:
  • 2 rumenjaka jajc OKUS PODEŽELJA
  • 70 g sladkorja DIAMANT
  • 100 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čokoladna rulada:
Jajca in vodo penasto umešamo, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Nato z metlico počasi umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, kakav v prahu in
stopljeno maslo. Maso za biskvit vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pečemo 10 minut pri 200 °C. Še vroč biskvit zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo, ki smo jo rahlo navlažili, in previdno odstranimo papir za peko. Biskvit skupaj s krpo zvijemo v rulado ter pustimo, da se ohladi. Sladko smetano zavremo in dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Ko se čokolada popolnoma stopi, dodamo še ostale sestavine in z ročnim mešalnikom mešamo, dokler ne dobimo goste kreme. Biskvit razvijemo, ga premažemo s kremo in zvijemo nazaj v rulado. Rulado zavijemo v alufolijo in jo za 2 uri postavimo v hladilnik, nato jo vzamemo iz alufolije in premažemo s preostankom čokoladne kreme.

Domači orehov sladoled:
Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo na grobo sesekljane orehe in polstepeno sladko smetano (smetano stepemo toliko, da se malo zgosti, je pa še vedno tekoča). Vse skupaj dobro premešamo in zlijemo v aparat za sladoled. Nato sledimo navodilom proizvajalca. Če aparata za sladoled nimamo, sladoledno zmes za 2–3 ure damo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat premešamo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!