Cmoki z nugatom

Porcije: 4
Skupen čas: 70 min Čas priprave: za pripravo 30 min, za počivanje 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g bio skute NATUR AKTIV
  • 120 g bio masla NATUR AKTIV
  • 1 jajce iz proste reje OKUS PODEŽELJA
  • 150 g ostre moke KORNGOLD
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • pol bio limone
  • 80 g nugata
  • 30 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 30 g krušnih drobtin KORNGOLD
  • 100 g napolitank MANNER
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. V posodi zmešamo skuto, jajce, sol in naribano lupinico bio limone. Nato vmešamo 60 g stopljenega masla, dodamo moko in zamesimo testo. Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku vsaj 40 minut.
  2. Nugat razdelimo na 12 kosov in vsakega posebej oblikujemo v kroglico. Tudi testo razdelimo na 12 kosov in oblikujemo v kroglice. Vsako posebej nato sploščimo, na sredo položimo kroglico iz nugata, jo ovijemo v testo in oblikujemo cmok.
  3. Cmoke položimo v osoljeno vodo, ki smo jo zavreli v dovolj velikem loncu. Pokrijemo in pustimo, da se počasi kuhajo 10 do 15 minut.
  4. Medtem sesekljamo napolitanke. V večji ponvi segrejemo preostalih 60 g masla, vmešamo drobtine, sladkor in sesekljane napolitanke ter počasi pražimo približno 5 minut. Cmoke odcedimo in povaljamo v praženih drobtinah z napolitankami.