Cimetove zvezdice (brez glutena)

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 45 min + 30 min za počivanje testa
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 3 beljaki iz jajc OKUS PODEŽELJA
  • 300 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • ščepec soli
  • 300 g neolupljenih in drobno mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • noževa konica mlete kave AROMATICA
  • 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Iz 2 beljakov, ščepca soli in 200 g sladkorja v prahu stepemo sneg, ki mu nežno vmešamo mandlje, cimet in mleto kavo. Testo pokrijemo s folijo za živila in ga najmanj 30 minut pustimo počivati v hladilniku. Testo razdelimo na manjše dele, ki jih s pomočjo papirja za peko ali vrečke za zamrzovanje tanko razvaljamo. Z modelčkom izrežemo zvezdice, jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pri 150 °C pečemo 15–20 minut.
Za glazuro dobro zmešamo beljak in 100 g sladkorja v prahu. Vanjo enakomerno
pomakamo ohlajene zvezdice, ki jih položimo na rešetko, da se dobro odcedijo.