
Cimetove kroglice
- Za ca. 450 g testa:
- 250 g moke KORNGOLD
- 75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 jajce OKUS PODEŽELJA (vel. M)
- 125 g ohlajenega masla MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- -----
- Za ca. 30–40 kroglic:
- 450 g krhkega testa
- 4 žlice ruma
- 125 g kokosovega masla NUSETT
- 4 žlice vode
- 2 žlici presejanega sladkorja v prahu DIAMANT
- 1 žlica kakava v prahu BELLA
- 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO
- -----
- Za posip:
- malo kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKrhko testo:
Moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.
Cimetove kroglice:
Krhko testo tanko razvaljamo in pečemo približno 10 minut v pečici pri 180 °C. Ko se ohladi, ga razdrobimo. Drobtine damo v skledo, pokapamo z rumom in dobro premešamo. Nekoliko počakamo, da se okusi prepojijo, nato dodamo še stopljeno kokosovo maslo, vodo, sladkor v prahu, kakav in cimet. Vse skupaj dobro pregnetemo in v hladilniku pustimo počivati približno 1 uro. Nato iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mešanici kristalnega sladkorja in cimeta. Kroglice damo nazaj v hladilnik za približno 1 uro.