Cimetove kroglice

Porcije: 35
Čas priprave: ca. 50 min za krhko testo; ca. 60 min + 2 uri v hladilniku
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 450 g testa:
  • 250 g moke KORNGOLD
  • 75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA (vel. M)
  • 125 g ohlajenega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za ca. 30–40 kroglic:
  • 450 g krhkega testa
  • 4 žlice ruma
  • 125 g kokosovega masla NUSETT
  • 4 žlice vode
  • 2 žlici presejanega sladkorja v prahu DIAMANT
  • 1 žlica kakava v prahu BELLA
  • 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO
  • -----
  • Za posip:
  • malo kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krhko testo:
Moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.

Cimetove kroglice:
Krhko testo tanko razvaljamo in pečemo približno 10 minut v pečici pri 180 °C. Ko se ohladi, ga razdrobimo. Drobtine damo v skledo, pokapamo z rumom in dobro premešamo. Nekoliko počakamo, da se okusi prepojijo, nato dodamo še stopljeno kokosovo maslo, vodo, sladkor v prahu, kakav in cimet. Vse skupaj dobro pregnetemo in v hladilniku pustimo počivati približno 1 uro. Nato iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mešanici kristalnega sladkorja in cimeta. Kroglice damo nazaj v hladilnik za približno 1 uro.