Bučni rogljički s čokoladno glazuro

Porcije: 1
Skupen čas: 180 min Čas priprave: za hlajenje in počivanje 2 h Čas kuhanja: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za 80 rogljičkov:
  • Za testo:
  • 250 g zelo hladnega čajnega masla MILFINA
  • 200 g bučnih semen ISS ECHT STEIRISCH
  • 300 g pšenične gladke moke KORNGOLD
  • 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za glazuro:
  • 200 ml čokoladne glazure
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Maslo damo za približno 1 uro v zamrzovalnik, nato pa ga grobo naribamo. Bučna semena drobno sesekljamo. Iz masla, moke, sladkorja v prahu, vaniljevega sladkorja, soli in sesekljanih bučnih semen zamesimo testo, ki ga pustimo počivati na sobni temperaturi približno 1 uro. Iz testa oblikujemo rogljičke, ki jih zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici pri 160 °C približno 15 minut. Ko se rogljički ohladijo, konice pomočimo v stopljeno čokoladno glazuro in položimo na rešetko, da se posušijo.