
Bučni rogljički s čokoladno glazuro
Porcije:
1
Skupen čas:
180
min
Čas priprave:
za hlajenje in počivanje
2
h
Čas kuhanja:
ca.
60
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Za 80 rogljičkov:
- Za testo:
- 250 g zelo hladnega čajnega masla MILFINA
- 200 g bučnih semen ISS ECHT STEIRISCH
- 300 g pšenične gladke moke KORNGOLD
- 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- -----
- Za glazuro:
- 200 ml čokoladne glazure
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMaslo damo za približno 1 uro v zamrzovalnik, nato pa ga grobo naribamo. Bučna semena drobno sesekljamo. Iz masla, moke, sladkorja v prahu, vaniljevega sladkorja, soli in sesekljanih bučnih semen zamesimo testo, ki ga pustimo počivati na sobni temperaturi približno 1 uro. Iz testa oblikujemo rogljičke, ki jih zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici pri 160 °C približno 15 minut. Ko se rogljički ohladijo, konice pomočimo v stopljeno čokoladno glazuro in položimo na rešetko, da se posušijo.