Božična kremna sladica z breskvami in hrustljavimi kosmiči

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Breskov ragu:
  • 1 kozarec breskovega kompota GOURMET s cimetom (580 ml)
  • 1 žlica praška za vaniljev puding BELLA
  • -----
  • Krema:
  • 265 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 150 g kisle smetane MILFINA
  • 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička cimeta v prahu LE GUSTO
  • sok in nastrgana lupinica pol bio pomaranče
  • -----
  • Okrasitev:
  • 8 žlic hrustljavega mueslija HAPPY HARVEST (sorta: navadni)
  • 1 zavoj polnjenih pralinejev GOURMET
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Breskve dobro odcedimo in jih narežemo na manjše kocke. Odcejeni sok iz kompota zavremo v loncu. Prašek za puding z nekaj hladne vode gladko zmešamo, nato mešanico hitro vmešamo v zavreti sok kompota in mešamo 1–2 minuti, da se zgosti. Nežno primešamo še breskve in pustimo, da se ragu popolnoma ohladi.

Za kremo gladko zmešamo namaz iz svežega sira, kislo smetano, sladkor, cimet ter sok in nastrgano lupinico pol pomaranče.

V približno 2-decilitrske kozarce stresemo po 1 jedilno žlico kosmičev ter nanje naložimo najprej plast breskovega raguja in nato še plast kreme. Sladico po vrhu okrasimo s preostalim ragujem in kosmiči. Nato jo skupaj s pralineji takoj postrežemo ali jo do zaužitja hranimo v hladilniku.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!