Anina brownie tortica

Porcije: 1
Čas priprave:
Sestavine
Sestavine:
  • Za biskvit:
  • 130 g + 2 žlici gladke pirine moke KORNGOLD
  • 200 g na koščke narezane bele čokolade CHOCEUR
  • 1 čajna žlička pecilnega praška BELLA
  • 75 g čajnega masla MILFINA sobne temperature
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja BELLA
  • 80 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 50 g belega kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 2 žlici kisle smetane MILFINA
  • -----
  • Za preliv:
  • 150 g temne čokolade CHOCEUR
  • 1−2 žlici sončničnega olja OSANA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Dve žlici moke zmešamo s koščki čokolade, da se ti med peko ne bi potopili na dno. Preostalo moko zmešamo s pecilnim praškom.
Maslo, vanilijev sladkor in sladkor penasto vmešamo. Nato vmešamo jajce in kislo smetano. Dodamo moko s pecilnim praškom in na koncu še koščke čokolade z moko. Zmes prelijemo v pripravljen pekač in pečemo 25−30 minut.
Tortico ohladimo, nato pa jo prelijemo z na pari stopljeno čokolado, ki smo ji primešali olje.