Zvitki iz fileja postrvi s peteršiljevim pestom in bučkinim raviolom z rožmarinovo polento

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za zvitke iz fileja postrvi:
  • 4 fileji postrvi
  • alufolija FOLIO
  • 8 listov blitve
  • sol
  • -----
  • Za bučkine raviole z rožmarinovo polento:
  • 700 ml vode
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 100 g instant polente
  • 1 bučka
  • sol
  • -----
  • Za peteršiljev pesto:
  • šopek peteršilja
  • 10 g sira Grana Padano znamke MILFINA
  • 50 g pinjol
  • 50 ml bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • par kapljic limoninega soka
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zvitki iz fileja postrvi:
Očiščene fileje posolimo in vsakega položimo na svoj kos alufolije. Liste blitve kuhamo v osoljenem kropu približno 2 minuti, nato vodo odlijemo in liste ohladimo. Ohlajeno blitvo razporedimo po filejih postrvi. Vsak file zvijemo v rulado in ovijemo v alufolijo. Nad soparo jih kuhamo 15 minut. Kuhane zvitke pred serviranjem vzamemo iz alufolije, jih razpolovimo in po potrebi obrežemo po robovih, da dobimo lepo oblikovane zvitke.

Bučkini ravioli z rožmarinovo polento:
V osoljen krop, ki smo mu dodali malo olja, stresemo sesekljan rožmarin in instant polento. Polento med stalnim mešanjem kuhamo 7 minut. Bučke po dolžini narežemo na tanke rezine (pomagamo si lahko z mesoreznico) in jih blanširamo v slanem kropu. Rezine bučk na delovni površini po širini zložimo v vrsto, tako da se delno prekrivajo in dobimo eno ploskev. Iz ploskve s pomočjo modelčkov ali širšega kozarca s tankim robom izrežemo 8 krogov. 4 položimo na podlago, nato na sredino vsakega damo malo polente ter ga prekrijemo s še enim bučkinim krogom, da dobimo obliko raviola.

Peteršiljev pesto:
Vse sestavine zmešamo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek pesto, s katerim okrasimo krožnik.