
Zvitki iz fileja postrvi s peteršiljevim pestom in bučkinim raviolom z rožmarinovo polento
- Za zvitke iz fileja postrvi:
- 4 fileji postrvi
- alufolija FOLIO
- 8 listov blitve
- sol
- -----
- Za bučkine raviole z rožmarinovo polento:
- 700 ml vode
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
- 100 g instant polente
- 1 bučka
- sol
- -----
- Za peteršiljev pesto:
- šopek peteršilja
- 10 g sira Grana Padano znamke MILFINA
- 50 g pinjol
- 50 ml bio oljčnega olja NATUR AKTIV
- par kapljic limoninega soka
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZvitki iz fileja postrvi:
Očiščene fileje posolimo in vsakega položimo na svoj kos alufolije. Liste blitve kuhamo v osoljenem kropu približno 2 minuti, nato vodo odlijemo in liste ohladimo. Ohlajeno blitvo razporedimo po filejih postrvi. Vsak file zvijemo v rulado in ovijemo v alufolijo. Nad soparo jih kuhamo 15 minut. Kuhane zvitke pred serviranjem vzamemo iz alufolije, jih razpolovimo in po potrebi obrežemo po robovih, da dobimo lepo oblikovane zvitke.
Bučkini ravioli z rožmarinovo polento:
V osoljen krop, ki smo mu dodali malo olja, stresemo sesekljan rožmarin in instant polento. Polento med stalnim mešanjem kuhamo 7 minut. Bučke po dolžini narežemo na tanke rezine (pomagamo si lahko z mesoreznico) in jih blanširamo v slanem kropu. Rezine bučk na delovni površini po širini zložimo v vrsto, tako da se delno prekrivajo in dobimo eno ploskev. Iz ploskve s pomočjo modelčkov ali širšega kozarca s tankim robom izrežemo 8 krogov. 4 položimo na podlago, nato na sredino vsakega damo malo polente ter ga prekrijemo s še enim bučkinim krogom, da dobimo obliko raviola.
Peteršiljev pesto:
Vse sestavine zmešamo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek pesto, s katerim okrasimo krožnik.