Wan Tan s kozicami

Porcije: 40
Čas priprave: ca. 60 min + ca. 60 min za počivanje
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za nadev s kozicami:
  • malo svežega koriandra
  • malo lupine bio limete
  • 125 g ASC-kozic ALMARE SEAFOOD
  • 2 žlici krušnih drobtin KORNGOLD
  • sok polovice bio limete
  • -----
  • Za testo:
  • 270 g pšenične gladke moke KORNGOLD
  • 150 ml vrele vode
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • repično olje OSANA za praženje
  • -----
  • Za pomako:
  • 1 majhen rdeč čili
  • malo svežega koriandra
  • 100 ml polnomastnega jogurta MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Nadev s kozicami: Koriander fino sesekljamo, limetino lupino pa naribamo. Odtaljene kozice drobno nakockamo in zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami.
Testo: Vse sestavine zmešamo, nastalo testo pregnetemo in pustimo počivati vsaj 1 uro. Oblikujemo ga v valj, prepolovimo, na tanko razvaljamo in narežemo na približno 6 cm velike kvadrate. Robove vsakega kvadrata premažemo z vodo, na sredino pa položimo malo nadeva iz kozic. Testo oblikujemo v majhne žepke. V velikem loncu segrejemo olje in žepke pri 180 °C pražimo, dokler ne postanejo zlato rumeni.
Pomaka: Čili razpolovimo po dolžini in odstranimo semena. Skupaj s koriandrom ga drobno sesekljamo, dodamo jogurt in sol ter dobro premešamo.