
Wan Tan s kozicami
Porcije:
40
Čas priprave:
ca. 60 min + ca. 60 min za počivanje
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Za nadev s kozicami:
- malo svežega koriandra
- malo lupine bio limete
- 125 g ASC-kozic ALMARE SEAFOOD
- 2 žlici krušnih drobtin KORNGOLD
- sok polovice bio limete
- -----
- Za testo:
- 270 g pšenične gladke moke KORNGOLD
- 150 ml vrele vode
- 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
- repično olje OSANA za praženje
- -----
- Za pomako:
- 1 majhen rdeč čili
- malo svežega koriandra
- 100 ml polnomastnega jogurta MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaNadev s kozicami: Koriander fino sesekljamo, limetino lupino pa naribamo. Odtaljene kozice drobno nakockamo in zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami.
Testo: Vse sestavine zmešamo, nastalo testo pregnetemo in pustimo počivati vsaj 1 uro. Oblikujemo ga v valj, prepolovimo, na tanko razvaljamo in narežemo na približno 6 cm velike kvadrate. Robove vsakega kvadrata premažemo z vodo, na sredino pa položimo malo nadeva iz kozic. Testo oblikujemo v majhne žepke. V velikem loncu segrejemo olje in žepke pri 180 °C pražimo, dokler ne postanejo zlato rumeni.
Pomaka: Čili razpolovimo po dolžini in odstranimo semena. Skupaj s koriandrom ga drobno sesekljamo, dodamo jogurt in sol ter dobro premešamo.