Tunin steak s črnimi rezanci

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g rezancev tonnarelli s sipinim črnilom GOURMET
  • 50 ml oljčnega olja MINOS + še malo olja za praženje
  • 250 g odcejenih mini paprik GOURMET, polnjenih s tunino
  • 280 g odcejenih in razkoščičenih oliv LYTTOS
  • pol šopka timijana, osmukanega
  • 4 tunini fileji (po 100 g)
  • morska sol PIRANSKE SOLINE
  • 1 čajna žlička finih začimb v mlinčku GOURMET (sorta: Hot & Spicy)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhali. Odcejene vrnemo v lonec. V kozarcu zmešamo 50 ml prihranjene vode in 50 ml oljčnega olja, prelijemo po rezancih in premešamo. Previdno umešamo še polnjene mini paprike, grobo nasekljane olive in timijan. Rezance pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati 5–10 minut, občasno jih premešamo.

Oljčno olje segrejemo v veliki ponvi na visoki temperaturi. Tunine fileje na vsaki strani pečemo 30 sekund, tako da znotraj ostanejo še surovi, po okusu pa jih lahko tudi bolj prepečemo.

Rezance naložimo v globoke krožnike in na vrh položimo po en tunin steak. Na koncu steake začinimo z morsko soljo in pekočo začimbno mešanico.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!