
Tunin steak s črnimi rezanci
- 500 g rezancev tonnarelli s sipinim črnilom GOURMET
- 50 ml oljčnega olja MINOS + še malo olja za praženje
- 250 g odcejenih mini paprik GOURMET, polnjenih s tunino
- 280 g odcejenih in razkoščičenih oliv LYTTOS
- pol šopka timijana, osmukanega
- 4 tunini fileji (po 100 g)
- morska sol PIRANSKE SOLINE
- 1 čajna žlička finih začimb v mlinčku GOURMET (sorta: Hot & Spicy)
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaRezance skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhali. Odcejene vrnemo v lonec. V kozarcu zmešamo 50 ml prihranjene vode in 50 ml oljčnega olja, prelijemo po rezancih in premešamo. Previdno umešamo še polnjene mini paprike, grobo nasekljane olive in timijan. Rezance pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati 5–10 minut, občasno jih premešamo.
Oljčno olje segrejemo v veliki ponvi na visoki temperaturi. Tunine fileje na vsaki strani pečemo 30 sekund, tako da znotraj ostanejo še surovi, po okusu pa jih lahko tudi bolj prepečemo.
Rezance naložimo v globoke krožnike in na vrh položimo po en tunin steak. Na koncu steake začinimo z morsko soljo in pekočo začimbno mešanico.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!