Tortelini, polnjeni s salamo, v tunini omaki s papriko

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 180 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g čebule
  • 1 majhen strok česna
  • (za pečenje) 2 žlici oljčnega olja BELLASAN
  • (za pečenje) 2 žlici slovenskega čajnega masla MILFINA
  • čajna žlička paradižnikove mezge CARLONI
  • 250 g rdeče paprike
  • 125 ml belega vina
  • 500 ml jušne osnove
  • 2 beljaka bio jajc iz proste reje NATUR AKTIV
  • 250 g polnozrnate pšenične moke KORNGOLD
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • (za testo za torteline) 1 žlica oljčnega olja BELLASAN
  • 40 g domače salame KRAS
  • 5 g peteršilja
  • 2 žlici krušnih drobtin KORNGOLD
  • 200 g predjedi s tunino GOURMET, vrsta: mini paprika
  • 8 kaper GOURMET
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. Česen olupimo in sesekljamo. Papriko operemo, očistimo in narežemo na velike kocke. V ponev vlijemo olivno olje, dodamo polovico masla in ga stopimo. Čebulo in česen na hitro prepražimo. Dodamo papriko in vse skupaj kratek čas pražimo, zalijemo z vinom in jušno osnovo. Pustimo rahlo vreti približno 10 minut. Na koncu juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, precedimo skozi fino cedilo in ohladimo.
Iz beljaka stepemo rahel sneg in ga vmešamo v ohlajeno juho. Juho počasi segrevamo, da zavre. Nato jo precedimo skozi cedilo, ki smo ga obložili s krpo. Dobimo povsem bistro juho svetlordeče barve. Popopramo in posolimo.
Iz moke, soli, oljčnega olja in jajc zgnetemo testo za torteline. Po potrebi dodamo nekaj kapljic vode. Ko dobi testo pravo teksturo, ga zavijemo v folijo za živila in vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik. Salamo drobno narežemo. Peteršilj operemo in sesekljamo. Segrejemo manjšo ponev, v kateri salamo brez dodanega olja na hitro popečemo. Dodamo krušne drobtine in peteršilj ter vse skupaj popražimo. Maso postavimo na hladno. Testo za torteline razvaljamo in iz njega z okroglim modelčkom izrežemo majhne kroge. Po robu jih namažemo z vodo, na sredino položimo primerno količino mase in oblikujemo torteline. V zadostni količini soljene vode jih skuhamo al dente (na zob).
V drugi ponvi stopimo preostalo maslo. Na njem segrejemo predjed s tunino in kapre.
Torteline, kapre in predjed s tunino vroče postrežemo v jušnih krožnikih. Ko so že na mizi, jih prelijemo še s prej pripravljeno juho.