Tagliatelle allo Zafferano s čebulno omako, kaprami in olivami, polnjenimi s tunino

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 150 g čebule
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 125 ml belega vina
  • 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 50 g kaper
  • 200 g predjedi s tunino GOURMET (vrsta: olive)
  • 250 g testenin GOURMET (vrsta: Tagliatelle allo Zafferano)
  • 100 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
  • 0.1 g žafrana
  • malo solnega cveta PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na tanke trakove. Na hitro jo prepražimo na olivnem olju, nato pa zalijemo z belim vinom. Dodamo jušno osnovo in pokuhamo. Dodamo še žafran in razpolovljene kapre, ki smo jim odstranili peclje, ter solimo in popramo. Olive, polnjene s tunino, previdno razpolovimo. V majhno ponev damo 3–4 žlice čebulne omake in razpolovljene olive, pokrijemo in na nizki temperaturi segrevamo 3–4 minute. Testenine skuhamo v zadostni količini slane vode, nato pa odcejene skupaj z naribanim sirom vmešamo v omako. Po testeninah, ki smo jih postregli na krožnike, razporedimo še olive s tunino.