Špinačna rižota s kozicami, pečenim lososom in ragujem iz češnjevih paradižnikov

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za rižoto:
  • 200 g zamrznjene špinače v listih
  • 50 g čebule
  • 1 strok česna
  • 20 g čajnega masla MILFINA
  • 140 g okroglozrnatega riža NATUR AKTIV
  • 60 ml belega vina
  • 400 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 125 ml smetane MILFINA
  • 60 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za lososa in kozice:
  • malo svežega rožmarina
  • 3 žlice oljčnega olja MINOS
  • pol ćesnovega stroka
  • 400 g svežega lososa
  • 400 g kozic
  • -----
  • Za ragu:
  • 600 g češnjevega paradižnika
  • 1 majhna čebula
  • pol ćesnovega stroka
  • 2 žlici oljčnega olja MINOS
  • 80 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 1 žlica balzamičnega kisa GOURMET
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Špinačna rižota: Špinačo odtajamo, čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na majhne kocke, česen pa drobno nasekljamo, nato ju na kratko podušimo na maslu. Nato skupaj s čebulo in česnom na hitro popražimo še riž in vse skupaj zalijemo z vinom. Ko se vino pokuha, rižu med stalnim mešanjem postopoma dolivamo jušno osnovo. Dodamo še špinačo in smetano ter vse skupaj na kratko pokuhamo. Dodamo še nariban sir ter začinimo s soljo in poprom.

Losos in kozice: Lososa narežemo na koščke. Česen olupimo in ga drobno nasekljamo. Lososa in kozice začinimo s poprom in soljo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem dobro popečemo kozice, nato jim primešamo česen in jih še nekoliko popečemo. Nazadnje dodamo še lososa ter sestavine začinimo z rožmarinom, soljo in poprom. Ponev pokrijemo s pokrovko in jed pustimo 2 minuti počivati.

Ragu: Češnjeve paradižnike razpolovimo, čebulo in česen olupimo ter drobno nasekljamo. Česen in čebulo popražimo na oljčnem olju, dodamo paradižnike in vse skupaj pražimo ca. 1 minuto. Nato ragu zalijemo z jušno osnovo in začinimo z balzamičnim kisom, soljo in poprom ter 2–3 minute kuhamo na majhnem ognju.

Rižoto damo na krožnike in postrežemo z ragujem, kozicami in lososom.