Špageti z bio kozicami ter omako iz limete in ingverja

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g špagetov CARLONI
  • 1 manjša čebula
  • 50 g ingverja
  • sveža meta
  • 50 ml bio mleka NATUR AKTIV
  • 50 ml sladke smetane OMIRA
  • 3 žlice bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 1 limeta
  • bio oljčno olje KLOSTER TOPLOU
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 28 bio kozic NATUR AKTIV
  • bio maslo NATUR AKTIV
  • 1 strok česna
  • namleta sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Špagete skuhamo al dente v zadostni količini slane vode.
Čebulo, ingver in meto fino sesekljamo. V posodi zmešamo mleko, sladko in kislo smetano. Sesekljano čebulo in ingver ter nastrgano limetino lupinico rahlo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo sladkor in pustimo, da rahlo karamelizira. Zalijemo s sokom pol limete, dodamo smetanovo mešanico, ki smo jo pripravili, ter znižamo temperaturo. Na koncu primešamo še drobno sesekljano meto.
V ponvi pečemo kozice na oljčnem olju približno 4 minute. Dodamo maslo in sesekljan česen, premešamo ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Špagete postrežemo skupaj z omako iz limete in ingverja ter popečenimi bio kozicami.