
Špageti z bio kozicami ter omako iz limete in ingverja
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 400 g špagetov CARLONI
- 1 manjša čebula
- 50 g ingverja
- sveža meta
- 50 ml bio mleka NATUR AKTIV
- 50 ml sladke smetane OMIRA
- 3 žlice bio kisle smetane NATUR AKTIV
- 1 limeta
- bio oljčno olje KLOSTER TOPLOU
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 28 bio kozic NATUR AKTIV
- bio maslo NATUR AKTIV
- 1 strok česna
- namleta sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaŠpagete skuhamo al dente v zadostni količini slane vode.
Čebulo, ingver in meto fino sesekljamo. V posodi zmešamo mleko, sladko in kislo smetano. Sesekljano čebulo in ingver ter nastrgano limetino lupinico rahlo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo sladkor in pustimo, da rahlo karamelizira. Zalijemo s sokom pol limete, dodamo smetanovo mešanico, ki smo jo pripravili, ter znižamo temperaturo. Na koncu primešamo še drobno sesekljano meto.
V ponvi pečemo kozice na oljčnem olju približno 4 minute. Dodamo maslo in sesekljan česen, premešamo ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Špagete postrežemo skupaj z omako iz limete in ingverja ter popečenimi bio kozicami.