Špageti s klapavicami

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1.5 kg klapavic
  • oljčno olje MINOS
  • 400 g špagetov CARLONI
  • 2 šalotki (ali 1 manjša čebula)
  • 8 oliv LYTTOS
  • 5 kaper
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 200 ml belega vina
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Očiščene klapavice 5 minut pražimo na oljčnem olju, da se odprejo. Ko se ohladijo, iz njih odstranimo meso. Zaprtih školjk ne odpiramo na silo, temveč jih zavržemo. Špagete kuhamo po navodilih na embalaži ali kako minuto manj, da so al dente. V kozici na 3 žlicah oljčnega olja na hitro prepražimo sesekljani šalotki, sesekljane olive, kapre, narezan češnjev paradižnik, sesekljan peteršilj in na koncu še sesekljan česen, nato zalijemo z vinom. Po 4 minutah dušenja v kozico stresemo meso školjk in vse skupaj dušimo še 4–5 minut. Omako solimo in popramo ter jo umešamo k špagetom, ki smo jih prej dobro odcedili.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!