Široki rezanci s kozicami v kremni omaki s penino

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za predjed:
  • mediteranske predjedi LOMEE
  • -----
  • 400 g testenin GOURMET
  • 100 g čebule
  • 400 g kozic ALMARE SEAFOOD
  • 100 g čajnega masla MILFINA
  • 400 ml penine Silver Pearls vinske kleti RADGONSKE GORICE
  • 200 ml smetane za kuhanje MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • malo limoninega soka
  • bazilika LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Najprej skuhamo testenine na način al dente. Medtem ko se testenine kuhajo, olupimo čebulo, jo na drobno sesekljamo in jo skupaj s kozicami popražimo na maslu. Kozice nato odstranimo iz ponve, praženo čebulo, ki je ostala v ponvi, pa zalijemo s penino in smetano za kuhanje. Tako pripravljeno omako pokuhamo, nato damo kozice nazaj v ponev. Na hitro zavremo in začinimo s poprom, soljo in malo limoninega soka.
Rezance odcedimo, damo v skledo in vmešamo kozice v kremni omaki s penino. Okrasimo z malo posušene bazilike.
K testeninam s kozicami v kremni omaki s penino se kot predjed odlično podajo mediteranske predjedi.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!